Istaknuta slika

Dog tag , medicinske pločice

Spread the love

Ako vas pronađu u stanju da Vam je potrebna pomoć,  liječnici i medicinsko osoblje su obučeni da potraže medicinsku pločicu oko vrata ili na ruci koja će im pomoći u uvid kroničnih zdravstvenih problema i ubrzati davanje hitne medicinske pomoči i spriječiti davanje pogrešnih lijekova u slučaju alergija na neke lijekove.medical-dog-tag-3Isto tako prolaznici, koji nisu medicinske struke, će lakše pružiti prvu pomoć po uputama na medicinskoj pločici, naročito ako je unesrećeni bez svijesti.medical-dog-tag-1Osobe koje imaju zdravstvenih poteškoća sa sluhom, vidom, problemima s orijentacijom, autizmom , dijabetesom, srčani bolesnici , kronični bolesnici, alzheimerova bolest, …  s ovakvom ogrlicom od nehrđajućega medicinskoga čelika povećavaju izglede za pravodobnu pomoć. 

Dijabetes

Noseći podatke za liječenja dijabetesa na vratu može Vam spasiti život. Kada razina šećera u krvi padne (hipoglikemija), može doći do zbunjenosti ili možda čak i izgubiti svijest. Budući da dijabetes može izazvati ove vrste opasnosti, American Diabetes Association preporučuje da svi dijabetičari nose oznake s medicinskim upozorenjem. Pošto dijabetičari u hitnim slučajevima imaju simptome koji se mogu zamijeniti sa simptomima drugih hitnih slučajevima, medicinske ID ogrlica ili narukvica može upozoriti prvi pogledom na privjesak na mogući uzrok simptoma. Uz medicinske pločice ( medical ID tag), također ćete moći dobiti brže, spremnije, potencijalno životno važan tretman za dijabetes.

Alergije

Za osobe s ozbiljnim alergijama, alergijska reakcija može biti opasna po život te je potrebna hitna medicinsku skrb. Alergijske reakcije mogu varirati od blagih (kao što su izbijanje osipa), do teške (otežano disanje), pa do anafilaksije (što može biti opasno po život). U svim slučajevima nošenje medicinsku pločicu (  medicial ID tag) će upozoriti na nužno kako bi pomoglo davanju prve pomoći. Preporučujemo da budete precizni o svojim alergijama (na primjer alergije na penicilin ili drugi lijekova, pčelinje ubode, orašaste plodove i druge hrane, itd), kao i podatke za obradu, posebno ako vam je potrebna uporaba EpiPen. Također je važno uključiti ime kontakta za hitne slučajeve i broj u slučaju da je alergijska reakcije izazvala nesvijest. Posebno su korisne i za djecu i starije osobe, koji možda nisu u mogućnosti zapamtitit svoj popis alergija … naučiti ih da pokažu svoje medicinske ID dogtags kad nisu sigurni.